• home
 • video
 • pas verschenen

  Powell en Simpson mogen voorlopig opnieuw aan atletiek doen

  Asafa Powell is voormalig wereldrecordhouder op de 100 meter.

  Voormalig wereldrecordhouder op de 100 meter Asafa Powell en olympisch kampioene Sherone Simpson mogen van het Internationaal Sporttribunaal (TAS) voorlopig opnieuw in competitie treden. Powell en Simpson werden vorig jaar voor 18 maanden geschorst wegens dopinggebruik, maar ze vochten hun straf aan.

  Powell en Simpson werden in juni vorig jaar betrapt op het gebruik van het verboden middel oxilofrine tijdens de Jamaicaanse trials. Het Jamaicaanse anti-doping agentschap schorste hen tot december 2014.

  Powell en Simpson gingen in beroep tegen hun straf bij het TAS. Ze argumenteerden dat het om een kleine fout ging en vroegen het TAS om hun straf te herleiden tot drie maanden.

  In afwachting van een uitspraak in de beroepsprocedure, schorst het TAS hun straf tijdelijk op. "De atleten mogen opnieuw in competitie treden, maar bij een definitieve uitspraak moeten ze wel mogelijk de rest van hun schorsing uitdienen" laat het TAS weten.