• home
 • video
 • pas verschenen

  Pepe moet maar één wedstrijd brommen voor kopstootje

  Pepe komt goed weg.

  De FIFA is mild geweest in zijn oordeel over verdediger Pepe. De Portugees had het in het duel met Duitsland aan de stok gekregen met Thomas Müller.

  Portugal moest maandag in zijn eerste groepswedstrijd zijn meerdere erkennen in een oppermachtig Duitsland. Bij een 2-0-achterstand kreeg Pepe het dan ook zwaar op zijn heupen.

  De verdediger trakteerde Thomas Müller, die op dat moment al één van zijn drie doelpunten had gescoord, tijdens een duel op een tik in zijn gezicht. Toen Müller op de grond ging zitten, kwam Pepe bij hem staan en gaf hij er een lichte kopstoot bovenop.

  Pepe werd van het veld gestuurd en moest een schorsing vrezen van drie duels. Maar de disciplinaire commissie van de FIFA was mild in haar oordeel en zet Pepe maar één wedstrijd aan de kant. Daardoor mist Pepe alleen de tweede match, nu zondag tegen de VS.