• home
 • video
 • pas verschenen

  Origi: "Spelen in Maracana? Is een jongensdroom"

  De meeste waarnemers keken toch even verbaasd op toen Divock Origi in de WK-selectie van Marc Wilmots werd opgenomen, maar intussen heeft de jonge aanvaller wel al speelminuten op het WK verzameld. Origi toont zich erg enthousiast, maar blijft bescheiden. En hij maakt zich ook geen zorgen over spitsbroeder Romelu Lukaku.

  Na 58 minuten in België-Algerije gooide Marc Wilmots de jonge Divock Origi voor de leeuwen. De aanvaller van Rijsel kwam Romelu Lukaku vervangen en maakte meteen indruk. "Ik heb geprobeerd om mijn kwaliteiten te gebruiken en om het maximum eruit te halen. Dat is goed gelukt", vertelt Origi bij Sporza.

  "Of ik verrast was dat ik mocht spelen? Neen, niet echt. Ik wist dat drie bankzitters een kans zouden krijgen. Ik heb geprobeerd om mentaal scherp te staan en goed in te vallen."

  Origi fungeerde bij de Duivels als diepe spits. "Dat ben ik niet gewoon. Bij Rijsel speel ik altijd op de flank. Ik voel me er wel goed bij. Ik hoop volgend seizoen ook bij mijn club centraal te spelen. Daar kan ik mijn kwaliteiten tonen."

  Origi maakte er bijna een fantastisch debuut van, maar hij trapte een prima kans op de Algerijnse doelman. "Na de match denk je: "Ik had het anders moeten doen..." Maar je moet uit je fouten leren en de knop omdraaien. Maar de volgende moet erin", belooft Origi.

  Dankzij zijn speelminuten is Origi nu ook de jongste WK-debutant ooit bij de Belgen. "Echt? Dat wist ik niet", reageert Origi verrast. "Dat is leuk, ik ben er trots op. Dat bewijst dat ik goed bezig ben. Dat ik Emile Mpenza van de troon stoot? Ik ben nog jong en heb niet te veel matchen van hem gezien, maar ik ken hem natuurlijk wel. Hij was erg snel, een zeer goeie aanvaller."

  "Lukaku? Hij is mentaal zeer sterk"

  De 19-jarige Origi nam net voor het uur de plaats in van Romelu Lukaku, die zichtbaar ontgoocheld was. "Ik heb er niet echt met hem over gesproken. Die bladzijde is ook omgedraaid. Maar ik ken Romelu, hij is mentaal erg sterk. Hij weet perfect hoe hij met zo'n situatie moet omgaan. Ik maak me er geen zorgen over", klinkt het bij Origi.

  "Wie niet wil spelen, hoort hier niet thuis"

  Een van de vraagstukken voor de match tegen Rusland is wie er op het wedstrijdblad van de Belgen zal staan als centrale aanvaller: Lukaku of Origi. Wat denkt de jonge Duivel zelf? "Iedereen wil spelen. Als je niet op het veld wil staan, hoor je hier niet thuis. Maar de coach zal wel de juiste keuzes maken", is de uitleg van Origi.

  Met zijn snelheid kan Origi de Russen wel pijn doen. "Wellicht krijgen we meer ruimte, dat heb ik graag. We gaan er alles aan doen om te winnen en we moeten 100 procent zijn. Rusland is een goeie ploeg, maar wij staan erg scherp. Het vertrouwen is er na de eerste match."

  De wedstrijd wordt gespeeld in het legendarische Maracana-stadion, en dat doet Origi al likkebaarden. "Als ik daar speel, gaat een jongensdroom in vervulling. Maar wat er ook gebeurt, ik zal scherp staan. En hopen dat de ploeg wint."