• home
 • video
 • pas verschenen

  Lombaerts: "Leg me neer bij rol als bankzitter"

  Met de match tegen Rusland in het achterhoofd lijkt Zenit-speler Nicolas Lombaerts de ideale spion voor de Belgen. Maar Lombaerts moet op het WK wellicht niet echt hopen op speelminuten en oogt bij Sporza wat gelaten. "Ach, de wereld draait door", zegt de verdediger.

  Vincent Kompany liet donderdag de training van de Duivels schieten. Ging er meteen een lampje branden bij Nicolas Lombaerts om de aanvoerder tegen Rusland misschien te vervangen? "Neen, hij zal wel spelen", zegt Lombaerts bij Sporza. "En ik train iedere dag scherp."

  Toch lijkt dat niet voldoende voor Lombaerts om op dit WK speelminuten te verzamelen. "Het wordt niet gemakkelijk. Toen ik naar hier kwam, wist ik dat ik me moest neerleggen bij een plaats op de bank."

  "Ach, c'est la vie", reageert Lombaerts gelaten. "Ik zat in de voorbereiding al op de bank, dus ik zal niet veel spelen. Dat raakt me wel, ja. Maar er is meer in het leven. De wereld draait door."

  "Wordt makkelijk tegen Rusland, want media weten het beter"

  Ook als bankzitter kan Lombaerts een belangrijke rol spelen. Alle spelers uit de Russische selectie spelen in de Russische competitie en dus is Lombaerts de aangewezen man om de bondscoach te briefen. "Hij heeft me nog geen tips gevraagd. Herman De Landtsheer (de videoanalist bij de Belgen, red.) vroeg me wel al enkele details", zegt Lombaerts.

  Ook voor Sporza probeert de Zenit-verdediger de opponent van zondag te fileren. "Rusland is niet echt een fysieke ploeg, daar heeft het de gestalte niet voor. Ze spelen vooral over de grond. Dat het misschien wat creativiteit mist? Ze hebben toch veel spelers die het verschil kunnen maken."

  De Russen zouden wel een trage verdediging hebben. "Onze aanvallers zijn snel, dat kan dus een voordeel zijn. Maar de Russische defensie is anderzijds ervaren en speelt altijd samen. Dat is ook een pluspunt."

  Wat is dan volgens Lombaerts de tactiek om te winnen van de Russen? "Op stilstaande fases kunnen we iets doen. Maar we moeten vooral ons eigen spel spelen en mogen niet in hun val lopen."

  "Maar volgens veel journalisten stelt de Russische competitie niet veel voor. Dan zal het wel een makkelijke match worden, zeker. We zullen wel met 5-0 winnen, de media weten het altijd beter", besluit een cynische Lombaerts.