• home
 • video
 • pas verschenen

  Kvitova verlaat Eastbourne met hamstringblessure

  Petra Kvitova won in 2011 haar eerste en enige Grand Slam in Wimbledon.

  Petra Kvitova, het nummer zes van de wereld ondervond te veel last van een hamstringblessure en liet verstek gaan voor haar kwartfinale op Eastbourne. De Tsjechische wil geen risico nemen met het oog op Wimbledon. Kvitova won het grandslamtoernooi in 2011.

  Kvitova loopt al enkele dagen rond met een hamstringblessure. "De pijn dook al op voor mijn wedstrijd in de achtste finales, maar werd steeds erger. Daarom besliste ik om op te geven." Wimbledon, het hoogtepunt van het grasseizoen, start op maandag.

  "Ik denk niet dat het ernstig is, als is het echt wel pijnlijk. Ik hoop me over enkele dagen beter te voelen en wil op de afspraak zijn op Wimbledon." Kvitova heeft een reputatie hoog te houden op het Engelse gras. De Tsjechische won het grandslamtoernooi in 2011.