• home
 • video
 • pas verschenen

  Kittel viert twee keer in de Ster ZLM Toer

  Marcel Kittel springt in het klassement over leider Gilbert.

  Marcel Kittel is weer een zege rijker. De Duitse sprintbom van Giant-Shimano sprintte in de tweede rit van de Ster ZLM Toer sneller dan Farrar en Meersman. Kittel neemt ook de leiderstrui over van Philippe Gilbert.

  De biljartvlakke etappe werd gekleurd door vier vroege vluchters. Timo Roosen, Jan-Willem van't Schip, Alphonse Vermote en Nicola Testi kozen al vroeg in de wedstrijd het hazenpad en hun voorsprong liep op tot maximaal vijf minuten. Op tien kilometer van de finish in Sint-Willebrord werd het viertal gegrepen.

  De onvermijdelijke massaspurt werd gewonnen door Kittel. De Duitser eindigde voor Tyler Farrar (Garmin-Sharp) en Gianni Meersman (Omega Pharma-Quick Step). Andre Greipel, dat andere spurtkanon uit Duitsland, wou met het mindere weer het risico op een val in spurt niet te nemen en finishte als 27e.

  Dankzij de etappezege neemt Kittel de leidersplaats in het algemene klassement over van Philippe Gilbert. "Ik ben blij dat het zo snel na mijn hoogtestage zo goed uitpakt. We rijden hier met een groot deel van het team waarmee we waarschijnlijk ook naar de Tour de France gaan. Mijn absolute topvorm voor de Tour is dichtbij."

  Uitslag rit 2:

  01. Marcel Kittel (Dui) 184 km in 4u19'44"
  02. Tyler Farrar (VS) - zelfde tijd
  03. Gianni Meersman
  04. Roy Jans
  05. Tim Merlier
  06. Michael Van Staeyen
  07. Dylan Groenewegen (Ned)
  08. Johim Ariesen (Ned)
  09. Jens Debusschere
  10. Gianni Vermeersch

  Stand na rit 2:

  01. Marcel Kittel (Dui) - in 4u28'09"
  02. Gianni Meersman - op 10"
  03. Philippe Gilbert - 12"
  04. Tyler Farrar (VS) - z.t.
  05. Dylan van Baarle (Ned) - 13"
  06. Albert Timmer (Ned)
  07. Brian van Goethem (Ned)  - 14"
  08. Jos van Emden (Ned) - 16"
  09. Tim Wellens - z.t.
  010. Thomas Dekker (Ned)