• home
 • video
 • pas verschenen

  Eddy Snelders: "Twee kogels: zware tol voor een klein foutje"

  Elke dag graven onze Sporza-commentatoren en -analisten in hun rijke WK-ervaringen. Eddy Snelders vraagt vandaag het fragment aan waarin Andres Escobar zijn eigen doelman te grazen neemt op het WK 1994 in de Verenigde Staten.

  De 1-2-nederlaag van Colombia tegen de Amerikanen betekent meteen het einde van de Colombiaanse aspiraties op het wereldkampioenschap. De owngoal van Escobar komt de verdediger duur te staan. Enkele dagen na zijn terugkeer in Colombia wordt hij doodgeschoten in Medellin.

  Begrafenis brengt heel wat volk op de been

  Bekijk het filmpje met de owngoal van Escobar hierboven. Het commentaar tijdens de wedstrijd is van niemand minder dan Michel Wuyts. Na de samenvatting ziet u de aangrijpende beelden van Escobars begrafenis.