• home
 • video
 • pas verschenen

  Belkin zoekt sponsors via crowdfunding

  Belkin is de werkgever van onze landgenoot Sep Vanmarcke.

  De wielerploeg Belkin heeft een crowdfunding-campagne op poten gezet. De Nederlandse wielerformatie verliest volgend jaar zijn hoofdsponsor en wil potentiële sponsors wijzen op zijn trouwe achterban. Voor een 'tientje' kunnen fans de ploeg van Sep Vanmarcke steunen.

  "Wij hebben er alle vertrouwen in dat we op tijd een sponsor vinden", zegt het team op zijn website, "maar we willen zelf ook het heft in handen nemen door middel van crowdfunding. Zo kunnen wij zelfstandig een gedeelte van de ploeg financieren en laten we aan potentiële sponsors zien dat we een trouwe achterban hebben waarop we kunnen rekenen."

  De ploeg hoopt dat de fans elk 10 euro zullen storten. "Help ons TEAM Oranje te blijven en de historie te behouden, zodat wij jullie nog vele jaren mooie prestaties hiervoor terug kunnen geven". Belkin is de werkgever van onder anderen ex-wereldkampioen veldrijden Lars Boom en de Belg Sep Vanmarcke.

  Meer en meer sporters zoeken tegenwoordig hun heil in crowdfunding. Bekende voorbeelden zijn de Belgische bobsleevrouwen de Belgian Bullets en schaatser Bart Swings.