• home
 • video
 • pas verschenen

  Auto Tsjoen vat vuur tijdens training Rally Ieper

  Tsjoen en zijn co-piloot Chevaillier kwamen ongedeerd uit de brand.

  De auto van Pieter Tsjoen is in brand gevlogen tijdens de laatste oefensessie voor de Rally van Ieper. Tsjoen en zijn co-rijder Eddy Chevaillier konden het voertuig tijdig verlaten en zijn met de schrik vrijgekomen. "Het was een vuurbol, de vlammen waren overal."

  Tsjoen was samen met Chevaillier bezig aan de shakedown, dat is de laatste oefensessie voor de eigenlijke start van de race. Op het einde van de rit liep het fout.

  "Op enkele honderden meters voor het einde van de rit voelde ik de motor sputteren. Toen ik stilstond, vatte de auto plotseling vuur. Het was een vuurbol, de vlammen waren overal", zei Tsjoen achteraf.

  Het duo kwam ongedeerd uit de brand, maar was toch danig onder de indruk. "De pech hier in Ieper mag nu wel eens stoppen. Vorig jaar begaf de motor van mijn wagen het omdat het vliegwiel niet goed bevestigd was, en nu dit."

  "Er is een reservemotor, maar de volledige bekabeling is opgebrand. Ik heb totaal geen idee of we morgen kunnen starten. Er is sowieso een mirakel nodig om de wagen rijklaar te krijgen."