• home
 • video
 • pas verschenen

  "Zoals de Titanic, met Diego Costa op de voorsteven"

  Ook Diego Costa ging gisteren mee kopje onder.

  De uitschakeling van "La Roja" is bijzonder hard aangekomen in Spanje. Een nationale ramp, die in één klap vergeleken werd met de Titanic. "Niemand was gisteren in staat om het zinkende schip te redden", beschrijven de Spaanse media de val van hun "goden".

  "Crash! Het einde van een unieke generatie", titelt sportkrant Marca. "Aan alles in het leven komt er een einde. Het testament dat La Roja heeft achtergelaten, zal als handleiding dienen bij de onvermijdelijke restauratiewerken."

  De ondergang van La Roja werd in de Spaanse media vergeleken met de Titanic. "Met Diego Costa op de voorsteven. Niemand was in staat om het Spaanse schip te redden", beschrijft El País het, ondergedompeld in de Titanic-sfeer.

  "Het sprookje van het Spaanse elftal eindigt op een afschuwelijke manier, in een mondiaal fiasco." Een sprookje, dat volgens sportkrant AS "leuk was zo lang het duurde". "En het duurde zes jaar."

  Over de prestatie tegen Chili nam Marca geen blad voor de mond. "Spanje speelde als een pudding. Er bleef geen sprankeltje over van het sterrenteam."

  Toch dringen de Spaanse media erop aan om niet te treuren, maar trots te zijn op hun "goden, die gevallen zijn". "We moeten deze generatie bedanken voor alles wat ze gerealiseerd heeft", roept El Mundo Deportivo op.

  "Als het Spaanse volk van plan is om zijn vlaggen op te bergen, is het verkeerd bezig. Nu is net het moment om de Spaanse vlag te laten wapperen op het balkon."