• home
 • video
 • pas verschenen

  Wat een binnenkomer voor Depay op het WK

  Van Persie (l) juicht om de goal van Depay (r).

  Memphis Depay heeft zijn debuut op een WK-eindronde niet gemist. De speler van PSV viel in tegen Australië, gaf een assist en kroonde zich tot jongste Nederlandse doelpuntenmaker in de geschiedenis van het WK.

  Depay viel in de slotseconden van de eerste helft in voor de geblesseerde Martins Indi. Tijd om iets te forceren was er voor de rust dan ook niet meer, maar na de rust zou de wereld hem leren kennen.

  In zijn eerste 23 minuten in een WK-wedstrijd gaf hij de assist voor de 2-2 van Van Persie en maakte hij niet veel later zelf de 3-2. Met zijn 20 jaar is hij de jongste Nederlandse doelpuntenmaker op een WK. De vorige was Boudewijn Zenden, die 21 was in 1998.

  De assist en de goal van Depay: