• home
 • video
 • pas verschenen

  Twee nieuwkomers bij Waasland-Beveren

  Zakaria M'Sila poseert met het truitje van zijn nieuwe club.

  Waasland-Beveren heeft twee spelers gestrikt. Middenvelder Zakaria M'Sila komt over van AA Gent, doelman Benny Rogiest maakt de overstap van FC Brussels.

  Zakaria M'Sila is een 22-jarige Marokkaanse middenvelder. M'Sila was eigendom van AA Gent, dat hem de voorbije seizoenen uitleende aan Moeskroen, Brussels en Hoogstraten.

  Omdat de Marokkaan als niet-EU-speler voor zijn 23e werd opgeleid in België, geldt hij op het scheidsrechtersblad als "homegrown" speler. In Gent was hij einde contract, aan de Freethiel heeft hij een contract voor twee seizoenen ondertekend.

  "M’Sila legde tijdens de laatste trainingsweken van het voorbije seizoen succesvol een testperiode af waarin hij blijk gaf van zijn technische bagage en een uitmuntende fysiek", zegt Waasland-Beveren op zijn website.

  Waasland-Beveren kwam ook tot een akkoord met Benny Rogiest. De 18-jarige doelman komt transfervrij over van FC Brussels. Daarvoor stond hij onder de lat bij achtereenvolgens KMSK Deinze, Club Brugge en KAA Gent.

  Rogiest speelde ook enkele wedstrijden bij de Belgische nationale jeugdselecties. Bij Waasland-Beveren zette hij zijn handtekening onder een overeenkomst voor twee seizoenen.