• home
 • video
 • pas verschenen

  Oef! - Stress - Met dank aan de bank

  Dries Mertens en Maroune Fellaini blinken op de voorpagina's.

  Ook de kranten zijn opgelucht na de felbevochten zege van de Rode Duivels tegen Algerije. "Gered door de bank", weten ze. "Een wake-upcall" en "De vreugde is groot, maar enige twijfel is ook gezaaid." In het buitenland vraagt The Guardian zich af of Marc Wilmots zichzelf niet verwart?

  OEF!

  Het Nieuwsblad/Gazet Van Antwerpen/Het Belang van Limburg

  Het heeft ongelooflijk veel moeite gekost, maar de Rode Duivels hebben hun eerste wedstrijd op het WK gewonnen. 70 minuten dreigde de wedstrijd op een mislukking uit te draaien.

  Dan draaiden de invallers Marouane Fellaini en Dries Mertens de ­situatie om. Oef, drie punten binnen. De tweede ronde komt dichterbij.

  Stress

  Het Laatste Nieuws

  Stijf van de nervositeit stonden ze op het veld, onze jonge Rode Duivels. Rampzalige eerste helft, troosteloze talenten, penalty voor Algerije. 0-1 stond er op het bord, en dat zou er 70 minuten blijven staan.

  Stress, dat slaat over, van Belo Horizonte tot in Gent (afstand: 9.147,32 km), Brussel (9.162,31 km ver) en Antwerpen (nog verder: 9.193,89 km). Alles leek verloren. Het land was de wanhoop nabij, tot Kevin De Bruyne een cross vol van zijn talent en precisie richting kop van Marouane Fellaini (foto) mikte. 1-1.

  70 minuten en vele keren gestorven. En dan moest Eden Hazard nog opstaan. Assist voor Dies Mertens, die de zegetreffer tegen de netten vlamde. Gered door de bank.

  Met dank aan de bank

  De Morgen

  Spanje speelde slecht en verloor zijn eerste wedstrijd op het WK van 2010, maar werd alsnog wereldkampioen. De Rode Duivels speelden slecht in hun eerste wedstrijd, maar sleepten winst uit de brand.

  De wereldtitel kan ons bijgevolg niet meer ontsnappen, maar dit was een wake-upcall: we zijn in Brazilië niet de enigen die kunnen voetballen.

  Wat hadden we dan gedacht? Dat onze tegenstanders ons zouden bewonderen? Niet dus. De op papier zwakste ploeg van groep H heeft de schaduwfavoriet voor het WK bijna een hak gezet.

  De Duivels zijn na een rotslechte wedstrijd door een flits van de ingevallen Dries Mertens (foto) ineens de slimsten van de bende: weinig getoond en toch gewonnen. Vier jaar geleden was dit team kansloos de boot ingegaan.

  Duivelse opluchting

  De Standaard

  Feestvoetbal een gouden generatie waardig was het nog niet, maar na tachtig minuten van zweet en frustratie zorgden Marouane Fellaini en Dries Mertens toch voor een terechte zege in Belgiës eerste match op het WK. De vreugde is groot, maar enige twijfel is ook gezaaid.

  Benauwde zege

  Ook de buitenlandse kranten beschrijven de wedstrijd van onze nationale selectie. "Benauwde zege voor Rode Duivels", weet het Algemeen Dagblad (Ned).

  "Had bondscoach Marc Wilmots een gouden hand van wisselen of was hij gewoon met de verkeerde elf begonnen? De trefzekere Fellaini en Mertens zorgden ervoor dat de teleurstellende Rode Duivels aan een afgang ontsnapten."

  "Na een uur bibberen krijgen Fellaini en Mertens en Algerije toch klein", schrijft de Italiaanse sportkrant La Gazzetta dello Sport.

  The Guardian: "Zou het kunnen dat België een te grote weelde aan aanvallend talent heeft? En dat Wilmots door er te veel mee te schuiven meer zichzelf verwart dan de tegenstander?"