• home
 • video
 • pas verschenen

  Mertens: "Leefde na mijn goal op een andere planeet"

  Dries Mertens was dinsdag de held van het vaderland door zijn winning goal tegen Algerije. Mertens had daags na zijn doelpunt nog altijd een glimlach op zijn gezicht. De supersub hoopt wel duidelijk op een basisplaats. "Ik ben ook sterk als ik aan de match mag beginnen", zet hij zijn sollicitatie kracht bij.

  Van de Rode Duivels die gisteren in actie kwamen, trainden enkel Marouane Fellaini en Thibaut Courtois mee met de bankzitters. Onder meer Dries Mertens hield het bij een fietstochtje. "Na de match volgde gisteren nog de terugvlucht en een busrit. Dat is toch vermoeiend. Ik ben blij dat ik even mocht fietsen", zegt Mertens bij Sporza.

  Mertens genoot zichtbaar nog na van zijn doelpunt tegen Algerije. "Ik heb de beelden nog maar één keer bekeken, we hadden door de terugreis geen tijd. Maar die goal gaf me een geweldig gevoel. Ik leefde even op een andere planeet."

  Mertens is de 29e Belg die een goal kan scoren op een WK. "Het was ook mijn eerste goal in een officiële interland. Eindelijk, het is ook de meest belangrijke van allemaal. Maar eerlijk: het zou vooral leuker zijn als we ver geraken en iets kunnen neerzetten op dit WK."

  De Rode Duivels hadden het wel niet makkelijk in hun openingsmatch. "Dat beseffen we ook", zegt Mertens. "Het zag er heel slordig uit en er was wat spanning. Het was ook allemaal nieuw voor de spelers. Gelukkig konden we het nog rechtzetten."

  Dat de Belgen alsnog met de drie punten konden pronken, was dus te danken aan matchwinnaar Mertens. Hij onderstreepte zo nog eens zijn rol als supersub. "Maar ik ben ook sterk als ik aan de match begin. Ik heb gedaan wat de coach gevraagd heeft. Als je invalt, wil je de situatie keren. Maar dat heeft de ploeg gedaan, niet alleen ik."

  Mertens: "Ben toch wat jaloers op de sfeer in België"

  • Over de tweede WK-match tegen Rusland: "We weten wat we moeten doen: winnen. Zo simpel is het. Dat we dan groepswinnaar worden? Zo ontlopen we Duitsland en groepswinst is ook goed voor het vertrouwen."
  • Over de weddenschap met zijn vader: "Ik had hem nog nooit zonder snor gezien. Het is mooier zo. Het was leuk om te doen en het was een goeie motivatie. Wat de volgende weddenschap wordt? Er zijn al voorstellen, maar ik moet het eens bekijken."
  • Over de WK-sfeer in België: "Het is erg leuk om te zien. Vrienden hebben me foto's gestuurd van de evenementen. Ik hoop dat iedereen ons blijft steunen. Stiekem ben ik wel wat jaloers op de sfeer die er in België hangt."