• home
 • video
 • pas verschenen

  Lefevere: "Word boos als ik denk aan wat er had kunnen gebeuren"

  De vijfde rit in de Ronde van Zwitserland werd ontsierd door een valpartij in de finale. Op de smalle en bochtige wegen ging onder meer Mark Cavendish tegen het asfalt. Zijn ploegmanager Patrick Lefevere had de problemen voorspeld op Twitter en reageerde na afloop furieus bij Sporza.

  "Je moet een halve blinde zijn om niet te zien dat het een aankomst was die valpartijen uitlokt. Gisteren was het trouwens ook al zo. Ik erger mij daar dood aan. Het zijn nota bene ex-renners die het parcours uittekenen. Het is onverantwoord", zegt de manager van Omega Pharma-Quick Step aan Sporza.

  "In de Formule 1 zou men dit meteen afkeuren. Ik heb het al 100 keer aangeklaagd, maar de ploegen zijn gewoon monddood. Je staat altijd wel onder druk van iemand. Er zou een rennerscommissie moeten komen met ex-renners die het parcours op voorhand inspecteren."

  "Als ik me niet vergis zou dat UCI dat allemaal moeten doen, maar verder dan wat etentjes geraken ze waarschijnlijk niet. Kijk maar naar wat er in de Giro op de Stelvio gebeurde (er werd gekoerst in apocalyptische omstandigheden, red)."

  "De juryvoorzitter zit in de auto en zegt niks. Er wordt wat gegeten en gedronken en als hij zijn vinger opsteekt, mag hij even uit de auto om een plasje te maken. Voor de rest doet hij niks."

  "Stel je maar eens voor dat het vandaag geregend had. We zitten hier in Zwitserland hoor, niet in de Sahara. Ik word boos als ik denk aan wat er allemaal had kunnen gebeuren. Wij worden behandeld als kinderen van de kleuterklas."

  "Schade bij Cavendish valt mee dankzij zijn koprol"

  Mark Cavendish ging spectaculair tegen de grond, maar de schade bij de spurtbom van Omega Pharma-Quick Step lijkt mee te vallen. "Ik heb gezien dat Cavendish goed getraind is in koprollen", zegt een cynische Patrick Lefevere.

  "Heel wat renners zouden bij zo'n val hun pols of sleutelbeen gebroken hebben. Mark is op zijn hoofd gevallen en hij heeft wel wat hoofdpijn, maar door die koprol is de schade wellicht beperkt."

  "Met het oog op de Tour heeft zijn overwinning van gisteren wel veel vertrouwen gegeven. Het team moet nog wel wat beter op elkaar worden afgestemd. We wedden nu ook op twee paarden, door de trui van Martin te verdedigen en te mikken op de spurt. Dat is net iets te veel. Sommige renners zijn te moe in de finale."