• home
 • video
 • pas verschenen

  Kampioen Manchester City opent nieuwe competitie bij Newcastle

  Vorig seizoen werd Man City kampioen na een spannende strijd met Liverpool.

  Vandaag is de speelkalender van het seizoen 2014-2015 in de Premier League voorgesteld. De competitie begint in het weekend van 16 en 17 augustus en loopt tot 24 mei 2015. Het leger Belgen in de Engelse competitie weet nu wanneer ze hun collega-Rode Duivels zullen ontmoeten.

  Manchester City, met kapitein Vincent Kompany, trapt het seizoen af in Newcastle. Eden Hazard (en mogelijk ook Thibaut Courtois) opent de nieuwe competitie met Chelsea in een uitwedstrijd bij promovendus Burnley.

  Vicekampioen Simon Mignolet speelt op de eerste speeldag met Liverpool tegen Southampton en Marouane Fellaini en Adnan Januzaj trappen met Manchester United, onder nieuwe coach Louis van Gaal (foto), het seizoen af tegen het Swansea van huurling Roland Lamah.

  De Belgen van Tottenham, Moussa Dembele, Jan Vertonghen en Nacer Chadli, gaan op bezoek bij West Ham en Romelu Lukaku, als hij blijft, en Kevin Mirallas nemen het met Everton op tegen Leicester (Ritchie De Laet).

  Het Aston Villa van Christian Benteke trekt naar Stoke en Arsenal, met Thomas Vermaelen tot nader oder, speelt gastheer voor Crystal Palace.

  Openingspeeldag Premier League 2014-2015:

  • Arsenal - Crystal Palace
  • Burnley - Chelsea
  • Leicester - Everton
  • Liverpool - Southampton
  • Manchester United - Swansea
  • Newcastle United - Manchester City
  • Queens Park Rangers - Hull City
  • Stoke City - Aston Villa
  • West Bromwich - Sunderland
  • West Ham - Tottenham