• home
 • video
 • pas verschenen

  Jos Daerden wordt assistent van Vercauteren bij Samara

  Daerden coachte in het verleden ook onder meer Standard, Beerschot en Lierse.

  Jos Daerden gaat opnieuw aan de slag als trainer. Een week na de aanstelling van Frank Vercauteren heeft de Russische tweedeklasser Samara Daerden binnengehaald als zijn assistent. "Het is de allereerste keer dat we samenwerken", liet Daerden optekenen in Het Belang van Limburg.

  De 59-jarige Daerden zat sinds zijn ontslag bij het Hongaarse Ujpest eind vorig jaar al een tijdje zonder werk. "Toen ik hoorde dat Frank op zoek was naar een assistent, heb ik eens gepolst. Van het een kwam dan het ander."

  Daerden heeft een Oekraïens verleden door zijn passage bij Metaloerg Donjetsk en hij heeft bovendien een Russische vrouw. Hij kan dus aardig uit de voeten in het Russisch. "Dat zal wellicht ook wel meegespeeld hebben in de keuze van Frank."

  Samara is momenteel bezig aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen. "Ik vlieg volgende week naar Düsseldorf, waar het team op oefenkamp gaat", zegt de ex-coach van onder andere Standard en Lierse.