• home
 • video
 • pas verschenen

  Depestele speelt dan toch mee tegen Finland

  Frank Depestele nam normaal vrijaf om te bekomen van de verplaatsingen.

  Frank Depestele doet mee met de Red Dragons tegen Finland. Depestele kreeg normaal gezien vrijaf, maar vroeg zelf aan coach Baeyens om mee te spelen. De Belgische volleybalmannen zijn bezig aan hun laatste wedstrijden in de poule van de World League.

  De Belgische volleybalmannen speelde onlangs twee duels in en tegen Canada. Coach Dominique Baeyens gaf enkele van zijn spelers vrijaf om te bekomen van het slopende ritme. Eén van hen was Depestele. Op eigen initiatief sluit Depestele zich nu sneller dan gepland weer aan bij de groep.

  "Frank kwam me zelf opzoeken om te vragen of hij ook dit weekend nog kon meespelen. Normaal gezien kreeg hij vanaf nu vrijaf", zei Baeyens. "Maar hij amuseert zich gewoon kostelijk met deze groep, hij voelt zich goed en dit illustreert ook de sfeer binnen de groep."

  België staat ietwat verrassend aan de leiding in zijn poule, maar Baeyens is op zijn hoede voor de op papier zwakkere Finnen. "Zij hebben voldoende kwaliteit in de groep om het iedereen lastig te maken. De World League blijft echter ook onvoorspelbaar door de verre verplaatsingen en de vermoeidheid bij een aantal spelers. We moeten het gewoon wedstrijd per wedstrijd bekijken en dan zien we wel waar dit verhaal eindigt."