• home
 • video
 • pas verschenen

  Club Brugge maakt stadion rookvrij

  'Kom op tegen Kanker' krijgt ook een plek op het shirt van Club Brugge.

  Vanaf volgend seizoen is het verboden om te roken in het Breydelstadion. Op die manier wil de West-Vlaamse club de actie 'Kom op tegen Kanker' steunen. Club Brugge maakte ook een nieuwe en bredere samenwerking met het telecombedrijf Proximus bekend.

  Club Brugge gaat vanaf volgend seizoen actief de non-profitorganisatie 'Kom op tegen Kanker' steunen. Het hele Jan Breydelstadion (foto) wordt rookvrij en de organisatie krijgt tijdens de voorbereiding van de West-Vlamingen een plaats op de shirts van de spelers.

  "Eén op drie mannen krijgt in zijn leven kanker", zei Club-voorzitter Bart Verhaeghe. "Roken is een deel van de oorzaak. Daarom, en omdat roken niet hoort bij het imago van een sportclub, maken wij ons stadion vanaf dit seizoen volledig rookvrij."

  Marc Michils, CEO van Kom op tegen Kanker, is blij met de beslissing van Club Brugge. "Het rookvrij houden van een voetbalstadion is een beslissing die rechtstreeks levens zal redden. Hopelijk gaan andere clubs in België mee in dit initiatief."

  Club Brugge maakte ook bekend dat het zijn sponsorovereenkomst met Proximus de komende drie jaar verder zal uitdiepen. Het telecombedrijf voorziet gratis WIFI in het Jan Breydelstadion en zal een plaats krijgen op de wedstrijdshirts.