• home
 • video
 • pas verschenen

  Wilmots: "We kunnen tevreden zijn met de drie punten"

  "We speelden aanvankelijk te langzaam."

  Om het met een cliché te zeggen: de overwinning van de Rode Duivels heeft bloed, zweet en tranen gekost. De ontlading bij Marc Wilmots bij beide goals was enorm. "Het was een moeilijke match, maar we hebben onze mentale kracht getoond", zegt de bondscoach.

  Toen de Algerijnen met 0-1 gingen rusten, stond het gezicht van de spelers op onweer. Met de inbreng van vers bloed en beter voetbal na de rust sleepte België uiteindelijk nog een overwinning uit de brand.

  "In de eerste helft kregen we weinig ruimte en speelden we te langzaam, maar toch hadden we 67% balbezit en drie kansen", zegt Wilmots.

  "Zij hadden geen enkele kans, maar door een klein foutje van ons kregen ze een penalty en wij een gele kaart. Daar kun je niks op aanmerken."

  "Die 0-1 paste natuurlijk perfect in het kraam van de Algerijnen. Ze trokken een muur op. Ze wilden niet voetballen, alleen maar verdedigen. Dan is het moeilijk spelen uiteraard."

  "Tijdens de rust hingen de kopjes van de spelers naar beneden, maar ik heb hen meteen gezegd dat ik er zeker van was dat we nog zouden scoren."

  "Fellaini viel in, Origi ook. Mertens kwam op de flank en De Bruyne ging centraler spelen. De bank gaf echt een meerwaarde."

  "We moesten geduldig blijven en op den duur werden de Algerijnen moe en kregen ze krampen. We hebben onze mentale kracht getoond en zijn teruggekeerd."

  "Recupereren en dan de focus op Rusland"

  "Als je spelers van de bank haalt en hen ziet scoren, doet dat altijd goed (lacht). Dat we beter met Fellaini en Mertens begonnen waren? Achteraf is dat makkelijk gezegd. We zijn tevreden met de drie punten. Nu is het zaak om snel terug te keren naar ons basiskamp en te recupereren. Daarna moet de focus op de tweede match tegen Rusland. Er komen nog twee finales aan en daar willen we het maximum uithalen."