• home
 • video
 • pas verschenen

  Vanmarcke: "Iedereen is verrast dat Belkin stopt"

  Sep Vanmarcke is momenteel aan de slag in de Ronde van Zwitserland.

  De Belgische Belkin-renner Sep Vanmarcke is zeer verrast dat zijn Amerikaanse sponsor ermee stopt. "We kregen vanmorgen een sms met het nieuws. Ik ben erg in de war, net als de andere renners."

  Sep Vanmarcke is momenteel aan de slag in de Ronde van Zwitserland. Daar bereikte hem het nieuws dat zijn ploeg Belkin op zoek moet naar een nieuwe hoofdsponsor. Het gelijknamige Amerikaanse bedrijf besliste immers de sponsoring van de Nederlandse wielerformatie eind 2014 stop te zetten.

  "We waren allemaal erg verrast toen we het vanmorgen hoorden. Iedereen in de ploeg kreeg een sms van de teammanager", zegt Vanmarcke aan Cyclingnews. "Alles zag er goed uit voor de toekomst. De sponsor Belkin leek heel tevreden. De gesprekken gingen goed en een akkoord leek dichtbij, maar blijkbaar is het anders gelopen."

  De 25-jarige Vanmarcke tast net als zijn collega's in het duister over zijn toekomst. "Ik weet niet wat er nu zal gebeuren. Ik ben erg in de war, net als de andere renners. Ik hoop dat we snel een nieuwe sponsor vinden en weer naar de toekomst kunnen kijken."

  Op papier heeft Vanmarcke nog een contract tot 2016. "Ik ben tevreden in deze ploeg", zegt het nummer 3 uit de voorbije Ronde van Vlaanderen. "Ik hoop dat de ploeg volgend jaar nog bestaat en we kunnen blijven bouwen aan dit project. De komende weken zullen we al wat wijzer worden. We kunnen alleen maar op het beste hopen."