• home
 • video
 • pas verschenen

  Van der Poel: "Mathieu zal eerste profzege nog lang herinneren"

  Vader Adrie van der Poel: "Mathieu staat verder dan ik op mijn 19e".

  Ex-Ronde van Vlaanderen-winnaar Adrie van der Poel is apetrots op zijn zoon Mathieu. Die behaalde op 19-jarige leeftijd zijn eerste profzege in de Ronde van Limburg. "Wat hij nu al laat zien, dat kon ik niet op mijn negentiende. Die eerste zege zal hem altijd bijblijven."

  Mathieu van der Poel, de zoon van de Nederlandse ex-renner Adrie, toonde zondag nog maar eens zijn enorme kwaliteiten. Op amper 19-jarige leeftijd kwam de BKCP-renner als eerste over de streep in de Ronde van Limburg. Vader Adrie wist met zijn trots geen blijf na de eerste profzege van zijn zoon.

  "Ik had totaal niet verwacht dat Mathieu in Tongeren als laureaat gehuldigd zou worden. Hij staat verder dan ik op die leeftijd, maar we laten ons niet opjagen. We hebben een pad uitgestippeld bij BKCP-Powerplus en ook al gaat het nu buitengewoon goed, we zullen dat plan stap voor stap blijven volgen", zegt Adrie van der Poel in Het Belang van Limburg.

  Van der Poel, zelf winnaar van onder andere de Ronde van Vlaanderen en Luik-Bastenaken-Luik, probeert zijn zoon met de voeten op de grond te houden. "Mathieu blijft er zelf ook nuchter onder, al was hij wel in de wolken. Zeker toen hij een tweet kreeg van Philippe Gilbert. Trouwens, als je zo'n stap zet in je carrière, vergeet je dat nooit meer."