• home
 • video
 • pas verschenen

  Snelders: "Opletten voor de snelle Algerijnen"

  Wat zijn de zwakke en sterke punten van Algerije en voor welke speler moeten de Rode Duivels vanavond vooral opletten? Analist Eddy Snelders vertelt het ons.

  Waar kunnen wij Algerije pijn doen?

  Vooral achteraan zit Algerije niet te best in elkaar. Bondscoach Halilhodzic zegt het zelf: "Jullie Belgen hebben niet alleen Ferrari's achteraan. Dat is jullie zwakke punt., maar bij ons is het niet beter."

  Bougherra is de sterkhouder, maar is ook al wat ouder. Vooral links is er geen probleem. Ghoulam is een vaste waarde bij Napoli, dat wil toch zeggen dat hij wat in zijn mars heeft.

  Voor de rest is het wel zoeken voor Halilhodzic. De rechterkant is normaal gezien voor Cadamuro (foto), maar wellicht wordt hij centraal gezet wegens een totaal gebrek aan snelheid en wendbaarheid.

  Vooral in de rug van de centrale verdedigers en aan de rechterkant, daar liggen de openingen. Hazard zou aan die kant met een flits moeten kunnen profiteren. Dat is dus zeker een van de zwakkere punten van Algerije: het defensieve, het wendbare en de snelheid van uitvoeren achterin.

  Wat is de sterkte van Algerije?

  Het is een ploeg met heel veel loopvermogen, met heel snelle en balvaardige jongens in de aanval. Ze zullen twee defensieve lijnen optrekken op de eigen helft. De afstand tot Courtois is dus vrij ver.

  Maar dat is geen probleem. In de oefeninterlands, tegen Roemenië onder meer, hebben ze bewezen dat ze heel snel kunnen omschakelen.

  Als we in het midden balverlies zouden lijden, pas dan heel goed op voor Feghouli (foto), die heel snel uitbreekt. En aan de andere kant staat Djabou, ook een heel snelle en wendbare speler.

  Centraal heb je dan Taider en Bentaleb, de ene van Inter, de andere van Tottenham. Ze spelen wel niet heel veel, maar hebben veel technische bagage en kunnen uitbreken.

  Dus: op het middenveld mogen de Belgen niet te veel balverlies lijden en moeten ze zorgen voor een goeie en vooral verzorgde balcirculatie. Want als daar iets misgaat, is het achteraan alarm voor een heel snelle tegenaanval.

  Voor welke speler moeten we speciale aandacht hebben?

  Vooral Feghouli. Dat is de vedette. Hij is heel snel, krachtig, sterk met de bal aan de voet, maakt ook veel afstanden en overbrugt die afstanden snel. Hij is de ster van het elftal.

  Vooraan zal het tussen Soudani en Slimani gaan. Slimani scoort vlot, maar kan niet op een eiland spelen. Soudani kan dat beter: afgezonderd vooraan staan, de bal bijhouden en dan de actie maken.

  De Belgen zullen dus vooral Feghouli en Soudani in het oog moeten houden. En als we die kunnen uitschakelen, dat is dan toch al een probleem minder.

  Eddy Snelders