• home
 • video
 • pas verschenen

  Santambrogio bekent dopinggebruik in Giro 2013

  Santambrogio won vorig jaar nog een rit in de Giro.

  Mauro Santambrogio heeft een jaar na zijn positieve dopingplas dan toch schuld bekend. Hij deed dat tegenover de recent opgerichte onafhankelijke hervormingscommissie. De Italiaanse renner liep vorig jaar in de laatste week van de Giro tegen de lamp.

  Meer dan een jaar heeft Mauro Santambrogio nodig gehad om zijn dopinggebruik toe te geven. De 29-jarige Italiaan leverde vorig jaar in mei een positief plasje af na een rit in de laatste week van de Giro. Enkele dagen eerder werd ook zijn ploegmaat Danilo Di Luca betrapt.

  Santambrogio bekende schuld tegenover de onafhankelijke hervormingscommissie, opgericht in de nasleep van de zaak Armstrong. De renner kijkt nu tegen een schorsing van achttien maanden aan, met terugwerkende kracht. Vanaf 2 november mag hij dus weer koersen.

  In oktober zorgde de ex-Vini Fantini-renner nog voor paniek. Hij stuurde de boodschap "Addio Mondo" (vaarwel wereld) de wereld in, maar een drama kon vermeden worden. Momenteel werkt Santambrogio deeltijds als bakker en zoekt hij naar een ploeg die hem kan helpen bij zijn comeback.