• home
 • video
 • pas verschenen

  Monfort houdt toch breukje over aan valpartij

  Monfort kwam zondag ten val in de Ronde van Zwitserland.

  Lotto-Belisol-renner Maxime Monfort heeft toch een breukje overgehouden aan zijn valpartij in de Ronde van Zwitserland. Hij heeft een barstje in zijn acromion, een uitsteeksel van het schouderblad en moet 7 tot 10 dagen rusten.

  Monfort kwam zondag na enkele kilometers ten val ter hoogte van een verkeerseiland. Hij raakte met zijn rechterschouder een verkeersbord. De 31-jarige Waal werd meteen overgebracht naar het ziekenhuis. Het eerste onderzoek in Zwitserland bracht geen breuken aan het licht.

  Een nieuwe MRI-scan in België oordeelde vertelde iets anders, een breukje ter hoogte van de schouder. "Over zeven à tien dagen  zou ik opnieuw kunnen fietsen", laat de 31-jarige Monfort weten via Twitter.