• home
 • video
 • pas verschenen

  Maradona: "Müller heeft geen spieren, maar speelt wel sterk"

  De Duitse topscorer Thomas Müller

  De Mannschaft maakt indruk in Brazilië, ook op Maradona. De Argentijnse voetballegende haalt de loftrompet boven voor de Duitsers.

  Diego Maradona volgt het WK in Brazilië voor de Venezolaanse televisie (foto). "Duitsland heeft de perfectie nagestreefd", sprak hij na de klinkende 4-0 tegen Portugal.

  "En fysiek waren ze erg imponerend, ze boezemen angst in. Tegenover hen zagen de Portugezen er maar erg klein uit. Ik vond Duitsland heel intelligent spelen."

  Voor Thomas Müller, die drie keer scoorde, heeft Maradona een speciale vermelding. "Hij heeft geen spieren, maar heeft wel heel erg sterk gespeeld."

  Ruim 26 miljoen Duitsers zien Müller scoren

  De ijzersterke prestatie van Duitsland tegen Portugal is in eigen land massaal gevolgd. In totaal keken 26,36 miljoen Duitsers naar de ARD, dat een extreem hoog marktaandeel van 81,8 procent noteerde.

  Vier op de vijf Duitsers die maandagavond om 18 uur voor hun televisie zaten, keken naar de live-uitzending vanuit Salvador. Nooit eerder lokte een openingsmatch van de Mannschaft op een WK meer tv-kijkers bij onze oosterburen. Duitsland-Portugal eindigde net niet in de top 10 van best bekeken voetbalwedstrijden ooit.