• home
 • video
 • pas verschenen

  Kramer fietst Nederlands kampioenschap elite zonder contract

  Kramer pakte goud op de 5000m tijdens de Winterspelen in Sotsji.

  Sven Kramer kan zondag een opmerkelijke titel aan zijn palmares toevoegen. De olympische schaatskampioen neemt deel aan het NK wielrennen voor elite zonder contract. Kramer stond vroeger al eens dicht bij een profcontract bij de wielerploeg Belkin.

  Het Nederlandse kampioenschap wielrennen voor de elites zonder contract krijgt er een opvallende deelnemer bij. De olympische schaatskampioen Sven Kramer zal samen met zijn landgenoot Jorrit Bergsma meedingen naar de titel.

  Kramer is trouwens niet volledig kansloos. De meervoudig olympische medaillewinnaar fietst regelmatig en kreeg van de wielerploeg Belkin bijna een profcontract aangeboden. Schaatsers gebruiken de fiets om de conditie te onderhouden of te herstellen van trainingen in de winter.

  Ook onze nationale schaatstrots Bart Swings (foto) is een meer dan behoorlijke fietser. "Als Bart wil, kan hij snoeihard fietsen", zegt zijn trainer Jelle Spruyt. "Hij zou, als hij in een peloton leert rijden, meekunnen met de semi-professionele wielrenners."