• home
 • video
 • pas verschenen

  Klinsmann begint altijd perfect aan het WK

  Klinsmann, de man van de perfecte WK-start.

  De VS heeft zijn eerste match, tegen Ghana, gewonnen. Bondscoach Jürgen Klinsmann breit daarmee een vervolg aan zijn rijtje van gewonnen openingsmatchen op een WK, als speler en als bondscoach.

  Klinsmann speelde als Duits international op drie WK-eindrondes. In 1990 begon Duitsland met een 4-1-zege tegen Joegoslavië, in 1994 met een 1-0-overwinning tegen Bolivia en in 1998 met 2-0-winst tegen... de Verenigde Staten. In 1990 werd Duitsland ook wereldkampioen, in de volgende twee edities eindigde het verhaal in de kwartfinales.

  In 2006 keerde Klinsmann terug naar het WK, maar dan als bondscoach van zijn vaderland en ook nog eens in zijn eigen land. Het WK begon opnieuw perfect, met een 4-2-overwinning tegen Costa Rica. De finale halen zat er echter niet in, in de halve finales was de latere wereldkampioen, Italië, met 2-0 te sterk. Duitsland won wel de wedstrijd om de derde plaats tegen Portugal.

  Afwachten of Klinsmann na deze perfecte start met de VS even ver kan doorstoten als hij met Duitsland altijd heeft gedaan: minstens tot in de kwartfinales dus.