• home
 • video
 • pas verschenen

  Joël Roelants na doodsmak: "Ik blijf vechten"

  Roelants brak tijdens de kwalificaties van de GP in Italië twee ruggenwervels.

  Motorcrosser Joël Roelants heeft voor het eerst gereageerd na zijn val in de Grote Prijs van Italië. De 25-jarige Roelants brak twee ruggenwervels en heeft geen gevoel in zijn benen. "Ik weet wat er aan de hand is. Mijn beslissing is genomen: ik blijf vechten."

  Zaterdag sloeg het noodlot toe voor motorcrosser Joël Roelants. In de kwalificaties voor de Grote Prijs van Italië kwam de 25-jarige Roelants zwaar ten val. Hij brak daarbij twee ruggenwervels en heeft geen gevoel meer in zijn benen.

  Roelants werd zaterdag per helikopter overgebracht naar een ziekenhuis in Turijn. Daar werden tijdens een vijf uur durende operatie acht bouten in zijn rug geplaatst. De komende drie weken worden cruciaal in het herstelproces.

  In een reactie laat zijn team Honda weten dat Roelants "de vechter blijft die hij altijd is geweest". "Ik weet wat er aan de hand is. Mijn beslissing is al gemaakt: ik blijf vechten", zegt Roelants.

  Steun Roelants op de sociale media

  Inmiddels is op sociale media door de fans een beweging gestart om Roelants te steunen. Via de hashtag #supportJR en op de Facebookgroep "Like als steun voor Joel Roelants" kunnen mensen hun steun betuigen. "De familie en het team wil alvast alle dokters, fans en MX-collega's bedanken voor alle steun", klinkt het nog.