• home
 • video
 • pas verschenen

  Gangsters openen vuur voor Hondurees spelershotel

  De bekendste naam bij Honduras is die van Anderlecht-middenvelder Najar.

  De Hondurese selectie heeft er een rusteloze nacht opzitten. Voor hun WK-hotel in Porto Feliz gingen gangsters een vuurgevecht aan met de politie. Niemand van de Hondurese selectie, met daarin Anderlecht-middenvelder Andy Najar, raakte gewond.

  Veel zullen de spelers en staf van de Hondurese selectie niet geslapen hebben afgelopen nacht. Van maandag op dinsdag vielen in de vroege uurtjes meerdere schoten voor het spelershotel in Porto Feliz.

  Enkele gangsters hadden in Sorocaba, een stadje zo'n 60 km verderop, een geldautomaat gestolen en gingen omstreeks 2 uur 's nachts voor het Hotel Transamerica een vuurgevecht aan met de politie. Andy Najar en co waren enkele uren voor het incident teruggekeerd van Porto Alegre na hun 3-0 verlies tegen Frankrijk.

  De Hondurese nationale ploeg is op zijn hoede. "Uiteraard baart dit ons zorgen. Wij willen een verklaring", zegt de Hondurese veiligheidsverantwoordelijke Saul Bueso Mazariegos. Hij meldde het incident aan de FIFA en pleit voor meer veiligheidsmaatregelen.