• home
 • video
 • pas verschenen

  Flipkens over Malisse: "Gooi niet graag met modder"

  Flipkens wil weer schitteren op Wimbledon. "Dit is een zeer belangrijke periode."

  Kirsten Flipkens staat voor belangrijke weken. De Sportvrouw van het Jaar probeert op de grastoernooien haar uitstekende prestaties van vorig seizoen te evenaren, maar moet dat wel doen zonder de steun van Xavier Malisse. "We zaten niet op dezelfde golflengte", zegt Flipkens over de breuk met haar coach.

  Kirsten Flipkens (WTA-24) won gisteren haar opener op het toernooi van Rosmalen, waar ze vorig jaar de finale haalde. "Ik heb op gras nu al meer matchen gewonnen dan in vijf weken op gravel", zegt Flipkens in Het Laatste Nieuws. "Ik voel me heel goed op deze ondergrond."

  Dat bewees Flipkens ook vorig jaar, met een plaats in de halve finales op Wimbledon. Dat kunstje wil ze uiteraard maar wat graag herhalen, maar Flipkens rekent daarvoor niet meer op de steun van Xavier Malisse. Na ruim een maand werd hun samenwerking al stopgezet.

  "Ik ga daar niet te veel woorden aan vuil maken, want ik gooi niet graag met modder", zucht Flipkens. "Ik kan wel zeggen dat het niet klikte, anders blijf je samenwerken. We zaten niet op dezelfde golflengte. Het had goed kunnen werken, maar dat was dus niet het geval."

  Flipkens wordt nu begeleid door Michiel Antheunis, met wie ze eerder al heeft samengewerkt. "Dit is een zeer belangrijke periode voor mij. Nu wil ik mensen rondom mij aan wie ik niet hoef te twijfelen. Ik ben blij dat ik een oplossing heb tot Wimbledon."

  Voor Flipkens is het wel een turbulente periode, met naast de trainerskwestie ook nog eens het overlijden van haar grootmoeder en de gezondheidsproblemen op Roland Garros. Maar de tennisster blijft vastberaden.

  "Ik heb al genoeg moeilijke periodes en tegenslagen gekend in mijn carrière en in mijn leven om daar op de juiste manier mee om te gaan. Ik ben er altijd sterker uitgekomen. Dat ben ik ook nu van plan", besluit Flipkens.