• home
 • video
 • pas verschenen

  Courtois in Duivels-doel: al zeker van een gelijkspel

  In 10 van zijn 17 Duivels-matchen hield Courtois de nul.

  Het is nog afwachten of bondscoach Marc Wilmots vanavond in zijn elftal enkele verrassingen in petto heeft. Onder meer Thibaut Courtois hoeft zich normaal gezien geen zorgen te maken over zijn stek in de basis. Het vertrouwen van de bondscoach in Courtois blijkt volgens de statistieken meer dan terecht.

  Thibaut Courtois heeft bij de Rode Duivels alvast de cijfertjes mee. Met Courtois in doel hebben de Belgen nog nooit verloren. De Atletico-doelman stond al 17 keer onder de Belgische lat: 12 keer kwam er een overwinning uit de bus, vijf keer hielden de Belgen het op een draw.

  In 10 van die 17 matchen hield Courtois ook nog eens de nul. Met een gemiddelde van slechts 0,58 goals per wedstrijd is Courtois dus een zeer betrouwbaar sluitstuk.

  Courtois trekt die indrukwekkende lijn van cijfers ook vlotjes door bij z'n club Atletico Madrid. Hij werkte dit seizoen 56 matchen af en hield in de helft van die wedstrijden zijn net schoon.

  Voor Courtois heeft de wedstrijd tegen Algerije overigens een speciaal kantje. Hij kan er zijn 100e "clean sheet" binnenhalen. Of Courtois die indrukwekkende kaap kan ronden, weten we omstreeks 19.50u.