• home
 • video
 • pas verschenen

  Anderlecht-target: "Natuurlijk ben ik geïnteresseerd"

  Krychowiak scoorde dit seizoen vier keer bij Stade Reims.

  Gregorz Krychowiak: de naam doet u wellicht niet meteen een belletje rinkelen, maar de Poolse middenvelder staat op het verlanglijstje van Anderlecht. Hij moet wellicht het vertrek van Cheikhou Kouyaté opvangen. De Pool heeft wel zin in een Belgisch avontuur. "En dan kan Marcin Wasilewski me helpen."

  Anderlecht-middenvelder Cheikhou Kouyaté staat erg dicht bij een overgang naar West Ham. Volgens verschillende bronnen wordt vandaag een kribbel onder het contract gezet. In de zoektocht naar een opvolger heeft Anderlecht zijn oog laten vallen op Gregorz Krychowiak, een 24-jarige Pool van Stade Reims.

  Krychowiak omschrijft zichzelf in Het Nieuwsblad als "een hardwerkende middenvelder". "Mijn loopvermogen is een troef en ik knap veel verdedigend werk op. Wanneer ik de bal heb, probeer ik simpel te spelen", zegt de Pool.

  De middenvelder is alvast op de hoogte van de Brusselse interesse. "Er wordt gesproken, maar voorlopig moet ik geduld hebben. Natuurlijk ben ik geïnteresseerd in Anderlecht. Het is een mooie club die elk seizoen prijzen wint en straks in de Champions League speelt. Dat is de droom van elke voetballer."

  De transferprijs kan wel een struikelblok zijn in de onderhandelingen. Stade Reims zou graag zeven miljoen euro vangen voor de Pool, die nog één jaar onder contract ligt in Frankrijk.

  "Het bestuur weet dat ik zin heb in een transfer. Als het mij niet laat gaan, ben ik volgend seizoen transfervrij. De prijs zal wellicht nog zakken en ik sluit voor niemand de deur."

  "Wasilewski zal me wel helpen als ik teken"

  Gregorz Krychowiak had zelfs al een klein charmeoffensief in petto. "Met mijn familie heb ik vorig jaar Brussel bezocht. Ik was erg gecharmeerd door de stad", zegt de 18-voudige Poolse international.

  Anderlecht-spelers kent hij wel nog niet, maar daar kan snel verandering in komen. "Als ik in België teken, zal Marcin Wasilewski mij wel helpen. Hij is niet voor niets een icoon bij Anderlecht en weet alles over de club."