• home
 • video
 • pas verschenen

  Van der Elst: "België kan maar beter zijn groep winnen"

  Van der Elst: "Dit Duitsland kun je beter ontlopen."

  Franky Van der Elst zag Duitsland-Portugal en raakte onder de indruk van de Mannschaft. "Portugal zal het dan weer moeilijk krijgen om uit de groep te geraken."

  "Het is geen verrassing dat Duitsland weer een goed elftal heeft. De start van Portugal was nog vrij goed, maar de 1-0 en de rode kaart erna waren er te veel aan", zegt Franky Van der Elst.

  "Duitsland heeft heel veel scorend vermogen. Het gevaar komt van alle kanten. Vandaag was het drie keer Müller, maar het houdt ook nog Ozil, Götze, Schürrle en Klose achter de hand."

  "Het grote verschil met járen geleden is dat Duitsland nu wel aangenaam voetbal speelt. Op basis van wat we vandaag gezien hebben, kan België maar beter groepswinnaar worden, want dit Duitsland moet je ontlopen."

  "Bij Portugal moet het dan weer allemaal van Ronaldo komen. Als Ronaldo het niet doet, is Portugal meteen een stuk minder."

  "Het was eigenlijk een heel slechte dag voor Portugal. Ronaldo lijkt toch niet helemaal fit, Pepe krijgt rood en er zijn nog een paar geblesseerden bijgekomen."

  "Portugal staat al meteen zwaar onder druk voor de volgende wedstrijd. Het wordt nog moeilijk om uit de groep te geraken, want Ghana was vorig WK erg sterk en de VS heeft een ijzersterke wedstrijdmentaliteit."