• home
 • video
 • pas verschenen

  Van Acker: "Moet lessen trekken uit teleurstellend EK"

  Van Acker eindigde pas als elfde op het EK zeilen.

  Evi Van Acker heeft op haar blog teruggeblikt op het EK zeilen in Split. De Belgische eindigde niet in de top 10 en wil lessen trekken uit haar prestaties. "Ik ben teleurgesteld, maar zie dit vooral als een leermoment."

  Op het EK van vorige week moest Van Acker vrede nemen met de elfde plaats."Mijn slechtste resultaat ooit op een EK sinds ik in de Laser Radial-klasse vaar. Ik ben uiteraard teleurgesteld."

  "Toch moet ik dit kunnen relativeren. Als je weet dat het verschil tussen die 11e plek en een medaille 200 meter verder varen was, valt het al bij al nog mee."

  "Daarom zie ik dit als een belangrijk leermoment zodat ik dezelfde fouten kan vermijden als het echt belangrijk wordt", zegt de Belgische Sportvrouw van 2012.

  "Het WK moet hoogtepunt van het seizoen worden"

  Evi Van Acker kijkt nu vooral uit naar het WK in Santander in september. "Dat wordt het hoogtepunt van het seizoen en een belangrijke afspraak voor de Spelen. Op dat WK kan België zich als land plaatsen voor de Olympische Spelen in Rio van 2016."

  "Voor het WK reis ik nog twee keer naar Brazilië om te trainen op het olympische vaarwater. Ik ga er ook deelnemen aan het olympische testevent begin augustus", schrijft Van Acker.

  "Er liggen spannende tijden voor de boeg. Maar eest ga ik thuis nog twee weken hard aan mijn conditie werken", besluit de bronzen medaille van Londen.