• home
 • video
 • pas verschenen

  Suarez: "Ik ben klaar voor de clash met Engeland"

  Suarez doet weer wat hij wil.

  Luis Suarez laat de harten van de Uruguayaanse voetballiefhebbers sneller slaan. De aanvaller zegt dat hij "100% fit" is voor de match tegen Engeland. Bondscoach Tabarez hangt evenwel de geheimzinnige uit en wil niet kwijt of hij Suarez zal opstellen.

  Suarez onderging op 22 mei een ingreep aan zijn knie en werd in de eerste match van Uruguay op dit WK gespaard. Uruguay ging verrassend met 1-3 de boot in tegen Costa Rica en dus speelt het donderdag in zijn tweede match meteen met het mes op de keel.

  De tegenstander in dat tweede duel is Engeland, het land waar Suarez al een tijdje hoge ogen gooit als dodelijke goalgetter van Liverpool.

  "Ik ben 100% fit, anders zou ik hier nu niet staan", zegt Suarez. "Ik wist dat het moeilijk zou worden om klaar te geraken voor de eerste match, maar de tweede moest lukken."

  "Ik heb alles gedaan wat ik moest doen en doe alle oefeningen mee met het team. Ik voel me goed. Ik heb het plezier nooit verloren en heb geen moment gedacht dat ik het WK zou missen."

  "Ik kan dus spelen tegen Engeland, een team dat ik goed ken. Ofwel zijn de spelers mijn ploegmaats, ofwel heb ik er al tegen gespeeld. Engeland heeft enkele defensieve zwakheden die we kunnen uitbuiten."

  "Meer zeg ik niet"

  Oscar Tabarez, de bondscoach van Uruguay, laat nog niet in zijn kaarten kijken en zegt dat hij nog niet weet of hij Suarez donderdag aan de aftrap brengt. "Die mogelijkheid bestaat. Meer zeg ik niet", doet hij mysterieus.