• home
 • video
 • pas verschenen

  San Antonio Spurs veroveren NBA-titel

  Voor de Spurs is het de vijfde titel in de clubgeschiedenis.

  De San Antonio Spurs hebben vannacht voor de vijfde keer de NBA-titel veroverd. San Antonio won de vijfde wedstrijd van de finale tegen Miami Heat en kan dus niet meer ingehaald worden. Kawhi Leonard (San Antonio) werd uitgeroepen tot MVP van de finale.

  Ook vorig jaar stonden de San Antonio Spurs en Miami Heat in de finale van de NBA. Miami Heat trok toen na een erg spannende finale aan het langste eind met 4-3.

  Miami kreeg dit jaar de kans om een derde titel op rij te pakken, maar San Antonio wou daar maar wat graag een stokje voor steken. Vrijdagnacht had San Antonio een 3-1-bonus afgedwongen en dus kreeg het in eigen huis vannacht de kans om de klus te klaren.

  Na het eerste kwart mocht Miami nog hoop koesteren, maar in het tweede kwart kende San Antonio geen genade. Met een 47-40-voorsprong bij de pauze kon het met vertrouwen aan het tweede bedrijf beginnen.

  San Antonio keek niet meer om en na een indrukwekkend derde kwart wist het zich al zegezeker. De Spurs wonnen uiteindelijk met 104-87. Het is nog de vijfde titel in de clubgeschiedenis, de eerste sinds 2007.

  San Antonio-speler Kawhi Leonard werd uitgeroepen tot MVP van de finale, de meest waardevolle speler. De nog maar 22-jarige Leonard scoorde in het beslissende finaleduel 22 punten.

  Duncan: "Doel bereikt: revanche na vorig jaar"

  • Tim Duncan (San Antonio): "Het is ongelofelijk om de titel te pakken, na wat er vorig jaar gebeurd is. Die nederlaag (4-3 tegen Miami, red.) bleef maar door mijn hoofd spoken. Vanaf de eerste match van het seizoen was dat het doel, de finale bereiken en revanche halen. De coach had enorm veel zin om te winnen en heeft die wil op zijn spelers overgezet."
  • Tony Parker (San Antonio): "Dit was het beste San Antonio in de laatste vijf jaar. We waren in het begin wat nerveus, maar we hebben goed verdedigd en hebben ons doel bereikt."
  • LeBron James (Miami): "We waren goed aan deze match begonnen, maar San Antonio was sterker. Zij zijn de terechte kampioen. Ik ben niet al te ontgoocheld."

  San Antonio Spurs - Miami Heat: 104-87

  • Quarters: 22-29, 25-11, 30-18, 27-29

  Ook enkele Duivels keken naar de NBA-finale

  Oud-speler Van den Spiegel: "Dat werd tijd"