• home
 • video
 • pas verschenen

  Rode Duivels krijgen ref die bijna altijd rood trekt

  Marco Rodriguez, ook wel "Kleine Dracula", strooit kwistig met kaarten.

  De Rode Duivels kunnen maar beter op hun hoede zijn voor Marco Rodriguez, de scheidsrechter voor de partij tegen Algerije. Hij heeft de reputatie graag met kaarten te strooien en zijn bijnaam is "Kleine Dracula".

  In 79 internationale wedstrijden trok de 40-jarige priester maar liefst 350 gele kaarten (4,43 gemiddeld), 51 rode kaarten (0,65 gemiddeld) en floot hij 29 strafschoppen (0,37 gemiddeld), vlooide Het Nieuwsblad uit. Dat hij graag met kaarten strooit, is dus een understatement.

  Rodriguez' bijnaam luidt "Kleine Dracula" (omdat hij lijkt op een personage uit het Mexicaanse jeugdfeuilleton "Chiquidrácula") en dat belooft weinig goeds voor de Rode Duivels. Op de twee vorige WK's bevestigde hij zijn reputatie. In vier wedstrijden trok hij vier rode kaarten, waarvan twee heel erg discutabele.

  In zijn thuisland Mexico is hij al jarenlang de nummer één en fluit hij alle grote wedstrijden. Toch kwam hij daar ook al eens midden in een storm terecht.

  In 2011 trok Rodriguez in de partij tussen Tigres en Santos zeven gele en drie rode kaarten. Hij werd toen voor vijf duels geschorst, maar volgens de bond was dat omdat hij twee spelers tegelijk een gele kaart had gegeven, wat strikt volgens de regels verboden is.

  De WK-matchen van Rodriguez:

  • 10/06/2006: Engeland-Paraguay (1-0)
  • 21/06/2006: Ivoorkust-Servië (3-2): Rood voor Albert Nadj (Servië) en Ismael Diomande (Ivoorkust)
  • 13/06/2010: Duitsland-Australië (4-0): Rood voor Tim Cahill*
  • 25/06/2010: Spanje-Chili (1-0): Rood voor Marco Estrada*

  * Vooral de rode kaarten voor Tim Cahill (tackle langs achteren op Bastian Schweinsteiger) en Marco Estrada (lichte tik tegen Fernando Torres, gevolgd door schwalbe) waren discutabele fases.