• home
 • video
 • pas verschenen

  Michal Kwiatkowski op onderzoek na slechte Dauphiné

  Kwiatkowski wil dit jaar beter doen in de Tour dan vorig jaar, toen hij elfde werd.

  Omega Pharma-Quick Step-renner Michal Kwiatkowski ondergaat volgende week enkele onderzoeken in Polen. Hij reed een belabberde Dauphiné en wil weten wat er scheelt. "We maken ons voorlopig niet veel zorgen, maar we willen uitsluiten dat hij een virus heeft", klinkt het bij de ploeg.

  Het 24-jarige Poolse toptalent was in de Dauphiné een schim van zichzelf en hij gaf er zaterdag dan ook de brui aan. Kwiatkowski wil schitteren in de Tour en gaat op zoek naar een mogelijke oorzaak voor zijn wanprestatie.

  Voorlopig maken ze zich bij de ploeg nog niet te veel zorgen. "Er is weinig aan de hand", sust ploegmanager Patrick Lefevere (foto). "Hij is gewoon wat oververmoeid na een heel druk voorjaar. Na zijn hoogtestage is het moeilijk om weer het ritme te vinden."

  Toch trekt de Poolse alleskunner naar zijn thuisland om wat testen af te nemen. "We willen gewoon zeker zijn dat er niks in zijn bloed sluimert voordat we afreizen naar Leeds voor de Tour-start", zegt Lefevere.

  Kwiatkowski wordt, naast Mark Cavendish en Tony Martin, een van de speerpunten voor zijn ploeg in de Tour de France. Vorig jaar werd hij elfde in het eindklassement en eerder dit jaar won hij onder andere de Strade Bianche en de proloog in de Ronde van Romandië.