• home
 • video
 • pas verschenen

  Michael Schumacher ontwaakt uit coma

  Schumacher geraakte in een coma na een ongeluk op de skilatten.

  Michael Schumacher heeft het ziekenhuis in Grenoble verlaten. Hij verbleef daar na een ongeval op de skilatten in december en lag sindsdien in een coma. Nu wordt hij overgebracht naar het Universitair Ziekenhuis van Lausanne. "We willen graag iedereen bedanken voor de steun", klinkt het bij de entourage van de F1-legende.

  Michael Schumacher (45) liep eind december een zwaar hersentrauma op bij een ski-ongeval in de Franse Alpen. Hij werd overgebracht naar het ziekenhuis van Grenoble. Zijn toestand was lange tijd kritiek, maar maandag kon het management eindelijk goed nieuws melden.

  "Michael is ontwaakt uit zijn coma en heeft het ziekenhuis verlaten. Er wacht hem nu een lange revalidatieperiode. Maar het voornaamste is dat hij niet langer in een coma ligt", zegt woordvoerder Sabine Kehm.

  "De familie van Schumacher wil ook het verplegende personeel uitdrukkelijk bedanken", staat in de mededeling. "Zij hebben de voorbije maanden uitstekend werk geleverd. Wij willen wel benadrukken dat de verdere herstelperiode volledig privé zal verlopen."

  Schumacher, die zelf in Zwitserland woont, werd overgebracht naar het Universitair Ziekenhuis in Lausanne. "Zijn familie is bij hem", meldt het ziekenhuis. Over de gezondheidstoestand van de zevenvoudige wereldkampioen werden wel geen details vrijgegeven.

  Reacties uit de sportwereld: