• home
 • video
 • pas verschenen

  Frison: "Van den Broeck staat opnieuw aan de top"

  "Van den Broeck is altijd onze kopman geweest."

  Met een derde plaats in het eindklassement van de Dauphiné heeft Jurgen Van den Broeck heel wat twijfels weggenomen over zijn vorm in de aanloop naar de Ronde van Frankrijk. "Dit is heel belangrijk voor Jurgen en de ploeg", zegt Lotto-Belisol-ploegleider Herman Frison.

  Enkele weken geleden deed ploegleider Herman Frison een klein bommetje ontploffen. "Het is niet zeker dat Jurgen Van den Broeck de Tour rijdt. De Dauphiné moet goed zijn", klonk het toen. Met een vijfde plaats in de slotrit en een derde plaats in het eindklassement gaf Van den Broeck zijn ploegleiding het gepaste antwoord.

  "Deze test is meer dan geslaagd", zegt Herman Frison. "Als je derde wordt in de Dauphiné, mag je zeggen dat je opnieuw aan de top staat."

  "We stonden altijd achter Jurgen, maar zijn revalidatie na zijn knieblessure was een moeilijk proces. Dan verwacht je op een bepaald moment een soort van bevestiging."

  "De Dauphiné is zo'n moment waar je naar uitkijkt. Als je in de Dauphiné goed bent, kun je met vertrouwen naar de Tour gaan. Deze prestatie werkt motiverend en het zelfvertrouwen groeit nu, zowel bij Jurgen als bij de ploeg."

  Ondanks het groeiende zelfvertrouwen wil Frison wel geen resultaat vooropstellen. "We weten van hoe ver Jurgen terugkomt. Wat hij nu presteert, is al schitterend. Laat ons zeggen dat een plaats in de top tien al heel goed zou zijn. Jurgen is altijd onze kopman geweest en dat verandert zeker niet."

  "Wat er met Froome gebeurde, is moeilijk in te schatten"

  Behalve de prestatie van Jurgen Van den Broeck, vielen ook de prestaties van Alberto Contador en Chris Froome op. De krachtverhoudingen tussen beide favorieten voor de Tour lijken opeens omgedraaid na de inzinking van Froome in de slotrit.

  "Wat er gebeurde met Froome is moeilijk in te schatten", zegt Frison. "Ik weet niet of zijn val er iets mee te maken heeft. Soms weet je niet hoe erg iemand lijden kan na een val."

  "Daarnaast hebben we een goeie Contador gezien, maar ook Nibali is goed. Met ook Jurgen erbij wordt de Tour hopelijk boeiend."