• home
 • video
 • pas verschenen

  Boonen toch in voorselectie OP-QS voor Tour

  "Boonen weet tenminste al dat hij reserve is."

  Omega Pharma-Quick Step heeft zijn voorselectie voor de Tour bekendgemaakt. Daar zitten vier Belgen in, onder wie Tom Boonen. Die maakte nochtans vandaag bekend de Tour niet te zullen rijden. "Boonen weet tenminste al dat hij gewoon reserve is", klinkt het bij de ploeg.

  Tom Boonen schiep vandaag duidelijkheid over zijn Tourdeelname. Hij zou niet meegaan naar Frankrijk. Toch zit Boonen in de voorselectie van Omega Pharma-Quick Step. "We danken Tom Boonen voor zijn beschikbaarheid. Hij is de enige renner die al weet dat hij een reserve is."

  "De andere twaalf namen zijn allemaal klaar voor de Tour. Natuurlijk moeten we afwachten hoe de situatie na de Ronde van Zwitserland is. Iedereen kent onze ambities voor de Tour. Ons team is gebouwd rond Mark Cavendish voor de sprintetappes en we rijden met Kwiatkowski voor het klassement."

  Naast Tom Boonen zijn ook drie andere Belgen opgenomen in de voorselectie: Thomas De Gendt, Gert Steegmans en Jan Bakelants (foto).

  Uiteindelijk mogen slechts negen renners afzakken naar de Tour. De knoop wordt na de Ronde van Zwitserland doorgehakt.

  Voorselectie Omega Pharma-Quick Step

  Jan Bakelants, Tom Boonen, Gert Steegmans, Thomas De Gendt, Mark Cavendish (GBr), Michal Golas (Pol), Michal Kwiatkowski (Pol), Tony Martin (Dui), Alessandro Petacchi (Ita), Mark Renshaw (Aus), Niki Terpstra (Ned), Matteo Trentin (Ita), Martin Velits (Slo)