• home
 • video
 • pas verschenen

  Algerijns bondscoach: "Weet echt álles over België"

  De Bosnische bondscoach van Algerije is een vlotte babbelaar.

  Vahid Halilhodzic heeft de Rode Duivels tot in de puntjes bestudeerd. "Ze kunnen me niet verrassen, tenzij ze Courtois in de spits zetten", zegt de Algerijnse bondscoach. "België is uiteraard de grote favoriet, maar die wint niet altijd."

  Vahid Halilhodzic heeft niets aan het toeval overgelaten voor de match tegen België. "Ik heb België uitzonderlijk goed doorgelicht. Ik nam echt alle details onder de loep. Wat als die speelt? En wat als die speelt?"

  "Ik weet echt alles over België. Ze zullen me niet kunnen verrassen, tenzij ze Courtois in de spits opstellen. Het zal moeilijk worden om hen te verrassen, maar we gaan het toch proberen."

  "België heeft ook zwakke punten. Dat hebben ze in sommige oefenmatchen laten zien. Maar die zwakke punten vind je bij elke ploeg, ook bij Brazilië en Spanje."

  "Of de verdedigers niet te traag zijn? Het zijn inderdaad niet allemaal Ferrari's. Sommige zijn eerder een Skoda."

  "In de voorbereiding hebben we zelf bewezen dat we gedisciplineerd en goed in de organisatie kunnen spelen, maar ons toch ook aanvallend kunnen uitleven."

  "Dit is een jonge ploeg die zichzelf wil overtreffen. We hebben niets te verliezen tegen België. De Belgen zijn uiteraard de grote favoriet, maar die wint niet altijd. Als we ondergaan, zal het met opgeheven hoofd zijn."

  "België heeft juist meer ervaring dan wij"

  In het Belgische kamp is er heel wat te doen over het gebrek aan ervaring dat de Duivels wel eens parten kan spelen. "Ik vind dat België juist meer ervaring heeft dan wij", zegt Halilhodzic.

  "Al die spelers van België spelen al jaren in de Champions League en Europa League. Je kunt toch niet zeggen dat een Kompany of Hazard ervaring mist?"