• home
 • video
 • pas verschenen

  "Geen Marseillaise door een defecte geluidskabel"

  Frankrijk en Honduras krijgen geen volkslied te horen

  Vreemd moment vlak voor de aftrap in Frankrijk-Honduras: de hifi-installatie in het stadion in Porto Alegre weigerde dienst en dus konden de twee landen zich niet oppeppen met hun volksliederen. Vooral de "Marseillaise" wordt normaal gezien luid meegezongen.

  Hugo Lloris, doelman en aanvoerder van de Fransen, had ernaar uitgekeken om zichzelf en zijn ploegmaats met de "Marseillaise" klaar te stomen voor de wedstrijd. Maar de muziek kwam nooit.

  "Dat was bijzonder jammer", vond Lloris (foto). "De nationale hymne is heel belangrijk voor ons. En dit is toch de Wereldbeker, waar wij ons land vertegenwoordigen."

  Lloris' ploegmaat Mamadou Sakho drukte het iets straffer uit: "Dit is een schande. Als dit bij Brazilië gebeurt, zullen ze voor de wedstrijd nog wel een oplossing vinden."

  "We zijn trots om ons volkslied te zingen. Maar uiteindelijk moet je je er ook boven kunnen zetten. We hoorden dat het in het publiek wel gezongen werd. Dat was heel mooi om te horen."

  FIFA verontschuldigt zich voor geluidskabel

  De FIFA heeft zich verontschuldigd voor het voorval en zegt dat een defecte geluidskabel de boosdoener was. Het probleem werd tijdens de wedstrijd opgelost, maar daar waren beide landen natuurlijk vet mee. In elk geval zullen de volksliederen voor de volgende wedstrijd in Porto Alegre weergalmen in het stadion, verzekert de organisatie.

  Als contrast, nog eens het Braziliaanse volkslied: