Ga naar de inhoud

Sven Nys over Albert: "Geen woorden voor"

 ma 19 mei 2014 14:12
Sven Nys is onder de indruk van het afscheid.
Ook de sportwereld reageert verslagen op het plotse afscheid van Niels Albert. Collega's Sven Nys en Lars van der Haar keken met verstomming naar de persconferentie.

"Dit is voor onze sport een donderslag bij heldere hemel. Versta me niet verkeerd: de gezondheid gaat absoluut voor op de (top-)sport, dus ik begrijp Niels zijn beslissing helemaal. Ik wens hem in de eerste plaats dan ook veel sterkte in de volgende dagen en maanden", zegt Sven Nys.

"Dat neemt niet weg dat we de figuur Niels enorm hard zullen missen in de cross. Hij had nog een hele toekomst voor zich, had nog heel wat jaren te gaan waarin hij zonder meer veel successen zou behalen."

"Ik heb hem altijd aanzien als een groot atleet, met veel talent en een ongelooflijke passie voor de sport. Maar ook met veel respect voor de tegenstanders. Niet alleen de ploeg en de supporters zullen hem missen, de concurrentie zeker ook."

"Voor mij was Niels de rivaal van het moment, zowel van de laatste paar jaar als voor de eerstvolgende jaren. En de man die als streekgenoot na mijn afscheid de opvolging zou verzekeren. Zodra de mediastorm wat gaan liggen is en Niels bekomen is, ga ik zeker bij hem langs."

"Dit wens je zelfs je ergste vijand niet toe"

  • Jurgen Mettepenningen (manager Sunweb-Napoleon Games): "Ik ben echt geschrokken en erg aangedaan. Onze sport verliest een toptalent. Het moet een hele zware beslissing geweest zijn. Het is gewoon erg voor het veldrijden tout court. Hij is één van de meest flamboyante renners van de afgelopen jaren. Hij is een echte flapuit. Ik hoop dat hij in de wielersport blijft, zodat we nog wat kunnen genieten van zijn fratsen. Het veldrijden had Niels Albert nodig en ook omgekeerd."
  • Hans van Kasteren (manager Telenet-Fidea): "Dit wens je zelfs je ergste vijand niet toe. Ik ben hier niet goed van, het is niet te vatten. Het veldrijden verliest een smaakmaker. Ik denk dat velen nog niet beseffen welke impact de beslissing van Niels zal hebben."