• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Zieke Froome past voor Luikse feesteditie

  Chris Froome werd vorig jaar 36e in Luik-Bastenaken-Luik.

  Tourwinnaar Chris Froome heeft zich op de valreep teruggetrokken voor Luik-Bastenaken-Luik. De Brit heeft een lichte bronchitis. Ook Carlos Betancur, vorig jaar nog vierde, past voor de 100e editie van La Doyenne.

  Chris Froome had de eerste Tourwinnaar sinds Bernard Hinault in 1980 kunnen worden die Luik-Bastenaken-Luik kon winnen. Problemen met zijn longen gooien evenwel roet in het eten.

  "Chris heeft een lichte bronchitis", zegt Sky-teamdokter Richard Freeman. "We hebben hem vanochtend onderzocht en de beslissing genomen om hem niet te laten te starten. Zo heeft hij nog wat tijd om te herstellen voor de Ronde van Romandië (die maandag start)."

  Het is niet de eerste tegenslag die Froome dit seizoen te verwerken kreeg. De Brit liet Tirreno-Adriatico schieten door een ontsteking in zijn onderrug.

  Ook land- en ploeggenoot Peter Kennaugh is ziek. Hierdoor start Sky maar met zes renners (Porte, Boswell, Earle, Edmondson, Lopez en Pate) in de 100e editie van Luik-Bastenaken-Luik.

  Ook geen Betancur

  Met Carlos Betancur past nog een andere (schaduw)favoriet voor de laatste voorjaarsklassieker. De Colombiaan van AG2R, winnaar van Parijs-Nice en vorig jaar 4e in Luik, heeft al een tijdje last van zijn knie. In de Waalse Pijl zakte Betancur er in de slotfase dan ook helemaal door.