• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Stroobants knap derde bij marathondebuut in Antwerpen

  Stroobants maakte een opmerkelijk debuut op de marathon.

  De Keniaanse topfavoriet Moses Mwarur heeft de marathon van Antwerpen gewonnen. Hij finishte in een persoonlijk record van 2u15'09" en was daarmee een handvol seconden sneller dan zijn landgenoot James Emuria. Jesse Stroobants werd bij zijn marathondebuut meteen mooi derde in 2u18'39". "Met de plaats ben ik tevreden, met de tijd minder."

  Het werd al snel duidelijk dat de marathon zou uitdraaien op een tweestrijd tussen de Kenianen Moses Mwarur en James Emuria. Jesse Stroobants bleef lang op 100 meter van het leidersduo hangen, maar kreeg de kloof niet dicht en verloor in de slotfase nog meer terrein.

  Op drie kilometer van het einde plaatste Mwarur een beslissende versnelling. De 30-jarige Keniaan hield stand en finishte op de Grote Markt in 2u15"09, ruim drie minuten beter dan zijn vorige persoonlijke recordtijd. Emuria werd, ook al in een persoonlijk record, tweede op 16".

  "Ik ben heel blij met deze overwinning", zei Mwarur. "Het was een spannend duel met James. Mijn tijd van 2u15' is goed, maar dat is nog maar het begin. In mijn volgende marathon wil ik nog sneller lopen."

  Jesse Stroobants maakte met de derde plaats in 2u18'39" meteen een mooi debuut op de marathon. "Ik liep lange tijd op een schema van 2u15', maar in de laatste vijf kilometer verloor ik een halve minuut per kilometer", zei Stroobants. "Met die podiumplaats ben ik tevreden, met de tijd iets minder."

  Uitslag mannen

  1. Moses Mwarur (Ken) 2u15'09"
  2. James Emuria (Ken) 2u15'25"
  3. Jesse Stroobants 2u18'39"
  4. Gino Van Geyte 2u23'48"
  5. Jelle Bertels 2u27'55"

  Uitslag vrouwen:

  1. Trui Depondt 2u54'36"