• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Roeselare-coach: "We zijn nog hoopvol"

  Emile Rousseaux: "Het is een kwestie van details."

  Antwerpen heeft Roeselare met de rug tegen de muur gezet in de titelstrijd van het volleybal. "Maar toch blijft Roeselare favoriet", zegt Antwerpen-speler Seppe Baetens. "We hebben een beetje tijd nodig om weer te presteren", zegt Roeselare-coach Emile Rousseaux.

  Ondanks de nederlaag bleef Emile Rousseaux opvallend goedgeluimd. "Twee keer verliezen is natuurlijk slecht, maar met 3-2 verliezen in Antwerpen is geen schande", zegt de coach van Roeselare aan Sporza. "Ik ben nog hoopvol, want in de competitie hebben we ook in Antwerpen gewonnen."

  "We hebben woensdag wel een serieuze tik gehad. Dit seizoen hadden we enkel in de Champions League met 3-0 verloren, tegen Sofia. Nu hebben we een eerste stap gezet naar een heropbouw."

  "Er ging woensdag heel wat fout, maar het is niet het moment om excuses te zoeken. Met excuses bouw je geen toekomst. Het team heeft een beetje tijd nodig om weer te presteren."

  "De druk is enorm hoog, maar de situatie in Roeselare is niet te vergelijken met die in Syrië of Oekraïne. Zoveel stress is er dus niet. We kunnen het relativeren. Maar we willen wel winnen!"

  Baetens: "Tussen droom en werkelijkheid zit groot verschil"

  Antwerpen kan woensdag voor het eerst sinds 1968 weer kampioen van België worden. "We staan er dichtbij", zegt Seppe Baetens. "Maar toch moeten we met de voeten op de grond blijven. Niemand had dit verwacht. We hadden er wel van gedroomd, maar tussen droom en werkelijkheid zit een groot verschil."

  "In mijn ogen is Roeselare nog altijd favoriet. Misschien kan het ook iets meer met het mes op de keel. Wij moeten ons vooral blijven amuseren."

  Als Antwerpen woensdag niet wint in Roeselare heeft het volgende week nog een herkansing in eigen zaal. "Dat zou waanzin zijn! Maar als we woensdag de kans krijgen om kampioen te worden, zullen we daar niet aan twijfelen."