• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Gilbert: "Mijn benen deden pijn op slotklim"

  Philippe Gilbert moest de koers ondergaan.

  Philippe Gilbert en Jelle Vanendert werden niet gediend door het koersverloop in Luik-Bastenaken-Luik. "Het was moeilijk om iets te proberen", stelt Gilbert (8e) vast. "Ik heb er het maximale uitgehaald", vindt Vanendert (11e).

  Philippe Gilbert kon zijn stempel niet drukken op de koers en breide dus geen vervolg aan zijn zege in de Amstel. Zijn teller in Luik blijft op één zege staan, uit 2011.

  "De Amstel is op mijn lijf geschreven, met dat technische parcours. Maar in Luik haalt de conditie meestal de bovenhand. Toch is Luik de belangrijkste koers voor mij."

  "Het was een heel snelle finale en alle grote ploegen hadden nog altijd veel mannetjes mee. Zo was het moeilijk om iets te proberen. Iedereen had schrik om aan te vallen", stelt Gilbert vast.

  "Ik had gehoopt het te doen zoals Daniel Martin vorig jaar, maar dat lukte niet. Mijn benen deden te veel pijn op de klim naar Ans. Het lijkt misschien niet steil op televisie, maar ik zat toch "à bloc"."

  Vanendert: "Goeie benen, maar koersverloop in mijn nadeel"

  Jelle Vanendert voegde aan zijn tweede plaats in de Amstel en zijn zesde plaats in de Waalse Pijl een elfde plaats toe in Luik-Bastenaken-Luik.

  "Ik had weer goeie benen, maar het koersverloop was in mijn nadeel", zegt de kopman van Lotto-Belisol.

  "Ik heb mijn benen getest op La Roche-aux-Faucons en heb op Saint-Nicolas ook nog een paar keer aangevallen. Maar ik kreeg nooit iemand mee of er werd net niet lang genoeg getwijfeld."

  "Het was in mijn nadeel dat de groep op het einde nog zo groot was. Jongens als Valverde, Gerrans en Gilbert hebben nog een sprint, maar ik niet. Ik denk dat ik er het maximale heb uitgehaald."