• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Fenerbahçe kroont zich tot kampioen van Turkije

  U herkent onder meer Dirk Kuijt tussen de feestende spelers van Fenerbahçe.

  Fenerbahçe heeft voor de negentiende keer in de 107-jarige geschiedenis van de club de Turkse landstitel veroverd. Het hoefde zelfs niet te winnen om de titel te mogen vieren. Het is de eerste titel voor Fenerbahçe sinds 2011. Daarmee komen ze op gelijke hoogte met uittredend kampioen Galatasaray.

  Fenerbahçe had in eigen huis voldoende aan een 0-0-gelijkspel tegen Rizespor, want eerste achtervolger Besiktas hielp een handje. Besiktas verloor met 3-0 bij Sivasspor en zo kan Fenerbahçe op drie speeldagen voor het einde niet meer worden ingehaald.

  Ondanks het kampioenschap mag Fenerbahçe volgend seizoen wel niet uitkomen in de Champions League. De Europese voetbalbond UEFA legde de club uit Istanbul vorig jaar een schorsing van twee seizoenen op voor haar aandeel in een omkoopschandaal. Het Internationaal Sporttribunaal TAS bevestigde eind augustus dat vonnis.